Hur man betalar via internet.

Det finns ett antal sätt att betala via internet, tex Faktura, Delbetalning, Postförskott och Kortbetalning
-Faktura. När man betalar via faktura så får du en räkning hemskickad i samband med varan du köpt. Kommer oftast i samma paket som varan. Det är oftast en liten kostnad för att betala med faktura. Man har 14-30 dagar att betala fakturan.
-Delbetalning. Fungerar på samma sätt som en faktura men man betalar inte hela beloppet på en och samma gång. Man kommer överens med säljaren hur stor del man betalar varje månad. Kostar inget extra. Det man ska tänka på att det kan bli ränta på varje delbetalning vilket ökar orginal priset. Det får man kolla med säljaren, ofta är det räntefritt en viss tid.
-Postförskott. Säljaren skickar din vara till ditt närmsta postkontor där du får hämta ut paketet mot beloppet för varan och postförskottet. När man hämtar ut ett paket måste man visa legitimation och ibland en kod skickad av säljaren.
-Kortbetalning. Du betalar direkt via internet med hjälpa av ditt kort. Du angiver information som står på ditt kort och beloppet från varan dras av från din bank.

Det man ska tänka på när man betalar innan man fått sin vara är att vara säker på sidans trovärdighet. Så att man inte betalar en massa pengar för att sedan inte få sin vara. Även när man betalar faktura så att alla nummer stämmer överens, det händer att svindlare skickar ut falska fakturor som folk betalar.

Betala till utlandet.

Köper man varor från utlandet finns det andra sätt att betala på.
-PayPal. PayPal är en hemsida så man betalar online. Används ofta på utländska sidor och är ett enkelt och snabbt sätt att betala. http://www.paypal.com
-Bank. Man kan betala via sin bank till vissa hemsidor. Gå in på din banks hemsida och kolla.